תפוחים (צילום: פלאש 90)
תפוחים (צילום: פלאש 90)
אאא

מתכון לעוגת תפוחים: בתשעה באב ישנה האפשרות משעות אחר הצהריים להתכונן ל"שבירת הצום" בבישול ובאפייה של עוגות, עוגיות ומאכלים לארוחה שלאחר הצום. מומלץ לבחור במתכון קל ומתוק, משולב בפרי, לדוגמא עוגה בחושה עם תפוחים וקינמון.

מתכון לעוגה בחושה עם תפוחים וקינמון.

חומרים לעוגת תפוחים:

4 תפוחי גרנד מקולפים

2 כפות קינמון

1 כוס קמח

1 כוס סוכר

3 ביצים

חצי כוס שמן

1 אבקת אפיה

אופן ההכנה:

לפרוס את התפוחים בתבנית בינונית. לערבב בקערה את כל החומרים היטב לבלילה אחידה, ולשפוך מעל התפוחים.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה.

ניתן להגיש חם כפשטידה או קר כעוגה.

גיוון: לחתוך את התפוחים לריבועים קטנים, לבשל בסיר עם הקינמון ומעט סוכר ולערבב כל הזמן, בערך רבע שעה. לשים חצי מהבלילה בתבנית, להוסיף את התפוחים ולשפוך את יתרת הבלילה מעל.