דלעת צלויה מתקתקה
דלעת צלויה מתקתקה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 חתיכת דלעת במשקל 1/2 ק"ג
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת דלעת צלויה מתקתקה:

אאא

רגע לפני: משהו מעניין הולך לקרות כאן: לוקחים את המתיקות העדינה של הדלעת ומדגישים אותה בעזרת סוכר וקינמון, תוך צלייה של הפרוסות הכתומות, שמוציאה מהן את כל הטוב. מתכון לדלעת צלויה מתקתקה.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• מנקים את נתח הדלעת מקליפות וגרעינים, ופורסים לחתיכות שוות בעובי 1 ס״מ.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את פרוסות הדלעת.

• מפזרים באופן שווה את הסוכר, הקינמון, המלח והפלפל ומזלפים מעל שמן זית.

• מכניסים לאפייה במשך 15 דקות, עד שהדלעת רכה.

אופן ההגשה: ניתן להגיש חם או קר, כתוספת מיוחדת למנה הראשונה, ולאמיצים: כקינוח לסוף.

הכנתם. ספרו לנו איך יצא!