תפוחי אדמה ועגבניות צלויים בתנור
תפוחי אדמה ועגבניות צלויים בתנור (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה
  • 5 עגבניות בשלות
  • עלי טימין
  • שמן זית לזילוף
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה:

אאא

• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

• פורסים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל שווה, רבעים, רצועות ארוכות או פרוסות עיגולים בעובי חצי סנטימטר (תחליטו לבד אם אתם רוצים חתיכות קטנות או גדולות, רק תזכרו: יותר תפוחי אדמה - יותר אנשים מחייכים בבית).

• חותכים את העגבניות לפרוסות עגולות.

• מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה את תפוחי האדמה בצורה מסודרת (אם פרסתם אותם לעיגולים, סדרו אותם צפוף, כמו רעפים).

• מעל תפוחי האדמה מסדרים את פרוסות העגבניות.

• זורים על תפוחי האדמה והעגבניות מלח, פלפל שחור ומספר כפות של עלי טימין. ומזלפים מעל את שמן זית.

• מכניסים לתנור לאפיה במשך 40 דקות, בודקים שתפוחי האדמה רכים ושחומים ומוציאים מן התנור.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!