קוגל (צילום: ישראל ברדוגו)
קוגל (צילום: ישראל ברדוגו)
אאא

קבלו מתכון נפלא של קוגל תפוחי אדמה, פשוט, קל, טעים. נפלא כתוספת למנה עיקרית ליד החמין. ומתחמם נהדר על המיחם גם לסעודה שלישית.עוד מתכון ממגוון המתכונים של כיכר השבת

חומרים

8-10 תפוחי אדמה גדולים

2 בצלים בינוניים

4 ביצים

שלוש כפות קמח מצה

שקית אבקת אפייה

כף אבקת מרק בטעם עוף

מלח ופלפל

כחצי כוס שמן רותח

אופן ההכנה

במעבד מזון מגרדים את תפוחי האדמה והבצל ומייד שופכים עליהם את הביצים כדי שיישארו בהירים. מוסיפים את כל שאר החומרים חוץ מהשמן ומערבבים היטב.

את השמן אפשר להרתיח בסיר קטן על האש או במיקרוגל. רק קחו בחשבון שהכלי שבו מרתיחים נאכל קצת. שופכים את השמן הרותח אל תוך התערובת ומערבבים היטב. לפני שמעבירים לתבנית כדאי לנסות ולסחוט קצת את הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה. אפשר להכין בתבנית אחת בינונית או בשלוש תבניות מוארכות.

אופים בחום בינוני - גבוה כשעה וחצי או שעתיים. ויש לכם קוגל תפוחי אדמה מדהים.