שניצלונים פריכים ברוטב אדום פיקנטי
שניצלונים פריכים ברוטב אדום פיקנטי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם נתחי חזה עוף
  • 2 ביצים
  • 1 כפית חרדל
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כוסות פירורי לחם זהובים
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • לרוטב:
  • 6 כפות קטשופ
  • 1 לימון
  • 5 כפות רוטב צ׳ילי מתוק / חריף

אופן הכנת שניצלונים ברוטב:

אאא

רגע לפני: שניצלונים חמודים ופריכים שעוד לא נולד הילד שיגיד להם לא: מתכון מנצח להכנת אצבעות עוף קראנצ', אפויות ברוטב אדום פיקנטי. מגישים חם  לצד אורז לבן. תנסו את זה בבית.

• חותכים את נתחי חזה העוף לרצועות בעובי 2 ס״מ.

• מפזרים בצלחת את פירורי הלחם ומערבבים עם המלח.

• בצלחת נפרדת טורפים את הביצים יחד עם החרדל.

• טובלים את אצבעות העוף בתערובת הביצים ומיד אחר כך בפירורי הלחם.

• מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק, וכאשר השמן חם מטגנים בו את השניצלונים עד להזהבה.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• הכנת הרוטב: מבשלים בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב, עד לרתיחה (עולות בועות).

• מסדרים את השניצלונים בתבנית, שופכים מעל את הרוטב ומכניסים לאפיים למשך 20 דקות.

אופן ההגשה: מגישים חם לצד אורז לבן, ניתן לפזר מעל בצל ירוק קצוץ. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!