פרגיות צלויות על מצע ירקות אפויים
פרגיות צלויות על מצע ירקות אפויים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 6 פרגיות נקיות
  • מלח
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 6 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • לירקות:
  • 2 פקעות שומר
  • 3 בטטות
  • 1 בצל סגול
  • 2 בצלים לבנים
  • 1 ראש שום שלם
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 כף מלח גס
  • שמן זית לזילוף
  • קמצוץ טימין

אופן הכנת פרגיות וירקות אפויים:

אאא

רגע לפני: מנה עיקרית נהדרת בתבנית אחת: מתכון להכנת פרגיות צלויות על מצע ירקות אפויים. נתחי עוף עסיסיים מתובלים היטב לאחר צלייה קלה ואיחוד נפלא בתנור עם מגוון ירקות.

• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

• חותכים את כל הירקות לרבעים.

• מסדרים את רבעי הירקות בתבנית, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח וטימין.

• אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות.

• מניחים את הפרגיות בקערה, ומתבלים בפפריקה, שמן זית ומלח, כותשים את שיני השום ומערבבים הכל יחד, כך שהפרגיות יספגו היטב את הטעמים.

• מחממים מעט שמן במחבת פסים וצולים עליה את הפרגיות המתובלות, במשך 3 דקות מכל צד.

• מוציאים את תבנית הירקות מהתנור, מניחים את הפרגיות מעל הירקות ומכסים בנייר כסף. אופים במשך 30 דקות נוספות ומוציאים.

הכנתם. ספרו לנו איך יצא!