מה אוכלים היום?

מתכון לפוקצ'ה איטלקית ביתית עם ירקות

לחם איטלקי עסיסי: מתכון לפוקצ'ה, כשהנוזלים הרבים בבצק גורמים לה להתבשל ולהפוך לסופגנייה פיקנטית בטעם של פיצה, משובצת בירקות צלויים היטב עם מעטה זהוב ופריך (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פוקצ'ה איטלקית ביתית עם ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים קרים
  • 2 כפות שמן זית
  • למילוי הירקות:
  • 3 עגבניות / פלפלים / חצילים / קישואים לבחירה
  • 1 בצל גדול
  • זיתים שחורים / ירוקים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • חופן עלי זעתר קצוצים

אופן הכנת פוקצ'ה עם ירקות:

רגע לפני: מתכון לפוקצ'ה, לחם איטלקי עסיסי, כשהנוזלים הרבים בבצק גורמים לה להתבשל ולהפוך לסוג של סופגנייה פיקנטית בטעם של פיצה, משובצת בירקות צלויים היטב עם מעטה זהוב ופריך.

• מנפים את הקמח לקערה (חשוב שתהיה גדולה, כי בהמשך הבצק מכפיל את נפחו). מערבבים יחד עם המלח והסוכר ומוסיפים את השמרים.

• מוסיפים לתערובת היבשה את הנוזלים - השמן והמים - בבת אחת, ומעבדים בידיים לבצק אחיד וחלק. ניתן להיעזר במיקסר עם וו לישה.

• מעבדים את הבצק במשך 8 דקות נוספות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום קריר ומוצל. ממתינים במשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. מעבדים שוב את הבצק, הפעם עם מעט יותר כוח, עד שכל האוויר יוצא. מכסים שוב בניילון נצמד וממתינים שיתפח שוב במשך כ-45 דקות נוספות.

• מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים - אם רוצים פוקצ'ה מרובעת, או לכדורים קטנים - אם רוצים מספר פוקצ'ות עגולות. ממתינים שהכדורים יתפחו על המשטח במשך 20 דקות נוספות. עד שזה יקרה, פונים להכין את הירקות למילוי.

• פורסים את הירקות (מה שבחרתם - עגבניות / פלפלים / חצילים / קישואים) והבצל לעיגולים ומניחים כל ירק בכלי נפרד. משמנים את הירקות בשמן זית וזורים מעל מעט מלח.

• מחממים את התנור לחום של 250 מעלות ומשמנים 3 תבניות אפייה.

• משטחים את כל כדורי הבצק באוויר באמצעות זריקה מיד ליד, מעבירים לתבנית, מזלפים על כל כדור 3 כפות שמן ובעזרת האצבעות מותחים את הכדורים עד שהם ממלאים את שטח התבנית וספוגים בשמן.

• דוחפים את פרוסות הירקות לבצק, מתבלים בזעתר / רוזמרין ומלח. מזלפים עוד קצת שמן ומכניסים לאפייה במשך 30 דקות - בכל פעם תבנית אחת.

אופן ההגשה: לאחר שמוציאים את הפוקצ'ות מהתנור, מזלפים בנדיבות שמן זית מעל ופורסים לריבועים / משולשים. ניתן לאכול חם או קר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר