המדריך המלא: כמה זמן אפשר לאחסן אוכל במקרר ובמקפיא?

כדי להפיק את המירב מהמקרר והמקפיא, חשוב לשנן את הכללים הבאים כדי לדעת עד מתי אפשר לשמור מוצרי מזון שונים בקירור או הקפאה, כך שיישארו טריים ולא יתקלקלו • המדריך המלא (אוכל)

שושי מילר | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

כדי להפיק את המירב מהמקרר והמקפיא, חשוב לשנן את רשימת הכללים הבאה שמבהירה עד מתי אפשר לשמור מוצרי מזון שונים בקירור או הקפאה, כך שיישארו טריים ולא יתקלקלו.

טיפ מס' 1: להדפיס ולתלות על דלת המקרר:

מוצרי חלב

• חלב – במקרר: מחזיק עד שבוע אחד, במקפיא: עד 3 חודשים.

• גבינה וקוטג' – במקרר: עד שבוע אחד, אך לא כדאי להקפיא בכלל. המרקם העדין שלהם עלול להינזק באופן בלתי הפיך וחבל.

• יוגורט – במקרר: בין שבוע לשבועיים, תלוי בתאריך התפוגה, במקפיא: ניתן לשמור עד חודשיים.

• חמאה – במקום הראשון מבין מוצרי החלב, עם עמידות גבוהה של עד 3 חודשים בקירור ועד שנה בהקפאה.

בשר, עופות ודגים

• בשר בקר – במקרר: מחזיק עד 5 ימים ואפילו פחות, בהקפאה בין חצי שנה עד שנה, תלוי בתאריך התפוגה.

• עוף והודו – במקרר: עד יומיים, אך במקפיא אפילו שנה אחת (עופות מחולקים - קצת פחות, עד 9 חודשים).

• דגים לא שמנים – במקרר: רק יום-יומיים, ובמקפיא: עד 6 חודשים.

• דגים שמנים – במקרר: עד יומיים; במקפיא: בין חודשיים לשלושה חודשים, אך באופן כללי, לא לנצל את אופציית ההקפאה לאורך זמן בדגים שמנים.

ירקות

• עגבניות – באופן מעט מפתיע, העגבניות יכולות להחזיק חודשיים בהקפאה ורק עד 3 ימים במקרר, אך ההמלצה היא לאחסן אותן במקום קריר ומוצל ולא במקרר או מקפיא.

• קטניות – במקרר: בין 3-4 ימים, במקפיא: יכולות להחזיק עד 8 חודשים.

• גזר וסלרי – במקרר: עד שבועיים, אך בהקפאה מחזיק 10-12 חודשים.

• עלי חסה ושאר ירוקים – במקרר: עד שבוע, עם זאת ההקפאה רק תגרום להם נזק.

ביצים

ביצים חיות - עד חודש במקרר, ביצים קשות - עד שבוע במקרר. אך בכל מקרה, אין להקפיא ביצים.

מזון מבושל

תבשילי בשר, עופות, מרקים ותוספות נשמרים עד 4 ימים במקרר, ובמקפיא 2-3 חודשים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר