תבשיל חומוס ברוטב אדום ואורז לבן
תבשיל חומוס ברוטב אדום ואורז לבן (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כוסות חומוס קפוא מבושל או מקופסת שימורים
  • 2 עגבניות גדולות
  • 1 פלפל אדום
  • 1/2 פלפל חריף
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 4 גבעולי פטרוזיליה
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה
  • קורט כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כוסות אורז לבן
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות שמן

אופן הכנת תבשיל חומוס ואורז:

אאא

רגע לפני: תבשיל אדום לוהט על אורז לבן עשוי היטב אחד אחד: מתכון להכנת תבשיל חומוס ברוטב עגבניות עסיסי, מתובל בפיקנטיות ואורז לבן. מנה איכותית, עשירה בטעמים ומלאה בריאות.

הכנת תבשיל החומוס:
• שימו לב, אם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים, יש לבשל אותם קודם בסיר מלא מים, עד שהמים מתאדים לחלוטין.

• חותכים את העגבניות והפלפלים לקוביות קטנות, וקוצצים את הפטרוזיליה.

• קוצצים דק את הבצל והשום ומטגנים בסיר עם מעט שמן על אש נמוכה, עד לשקיפות.

• מוסיפים את הפלפלים והעגבניות, מתבלים בפפריקה, כמון ומלח, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה ככל הניתן במשך 10 דקות.

• מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס והפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים היטב ומבשלים במשך 10 דקות נוספות. לפני שמסירים מהאש, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

הכנת האורז:
• שוטפים ומייבשים היטב את גרגירי האורז.

• מחממים בסיר 3 כפות שמן, מוסיפים את האורז ומטגנים אותו קלות במשך 3 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד.

• מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה ומסירים מהאש.

• אופן ההגשה: על כל צלחת אורז לבן מניחים מספר כפות מתבשיל החומוס, ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!