מג'דרה. תבשיל אורז מלא ועדשים ירוקות
מג'דרה. תבשיל אורז מלא ועדשים ירוקות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כוסות אורז מלא סוגת
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 2 בצלים גדולים
  • 1 בטטה (לא חובה)
  • 1/2 4 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת מג'דרה:

אאא

רגע לפני: תבשיל ים תיכוני קל הכנה שיכול לשמש תוספת טעימה וגמישה לכל מנה עיקרית: מתכון למג'דרה עם אורז מלא ועדשים ירוקות.

טיפ: כמה שיותר בצל, כך הטעם ישתדרג פלאים.

• מבשלים את העדשים בסיר מלא מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מבשלים במשך 25 דקות, עד שהעדשים מתרככות. מסירים מהאש ומעבירים למסננת, לסינון מנוזלים.

• קוצצים את הבצל וחותכים את הבטטה לקוביות.

• מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים במשך 5 דקות.

• מוסיפים את האורז והעדשים המבושלות, מערבבים ומוסיפים 4 וחצי כוסות מים.

• מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 30 דקות עם מכסה. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

אופן ההגשה: מערבבים ומגישים חם, לצד מנת עוף או בשר. כמובן, המג'דרה מעולה גם כארוחת ביניים מזינה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!