ליד הקפה. עוגיות קוואקר פריכות
ליד הקפה. עוגיות קוואקר פריכות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 550 גרם שיבולת שועל
  • 300 גרם קמח מלא סוגת
  • 200 גרם צימוקים
  • 250 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 1 כפיות סודה לשתייה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 1 כפיות קינמון
  • 400 מ"ל תרכיז תפוחים טבעי
  • 3 כפות סוכר חום

אופן הכנת עוגיות קוואקר:

אאא

רגע לפני: הן פריכות, הן טעימות ובעיקר מלאות בבריאות: מתכון להכנת עוגיות קוואקר פריכות ומתוקות עם קמח מלא וסוכר חום.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חותכים את החמאה לקוביות ומערבבים עם תרכיז התפוחים, הביצים, תמצית הווניל והסוכר.

• בקערה נפרדת, מערבבים היטב את הקמח והסודה לשתייה עם המלח והקינמון. 

• מאחדים את תערובת הקמח עם תערובת החמא הנוזלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

• מוסיפים את הקוואקר, הצימוקים והאגוזים ומערבבים היטב.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה. בגלל שהתערובת דביקה וסמיכה למדי, בעזרת כף מניחים תלולית מהתערובת על התבנית וכך יוצרים את העוגיות.

• אופים במשך 15 דקות, ולא יותר. אפיית יתר עלולה להפוך את העוגיות לקשות. מוציאים מהתנור, מצננים על רשת ומעבירים לכלי אטום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!