חלומית. עוגת גבינה ותלתלי שוקולד
חלומית. עוגת גבינה ותלתלי שוקולד (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 גביעי גבינה לבנה
  • 1/2 1 גביע שמנת חמוצה 5%
  • 8 ביצים
  • 4 כפות גדושות קמח תפו"א סוגת
  • 2 כפות אינסטנט פודינג ווניל / קמח תפו"א סוגת
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 500 גרם שמנת מתוקה (לא חובה)
  • לציפוי:
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילת שוקולד מריר

אופן הכנת עוגת גבינה אפויה:

אאא

רגע לפני: משולש עסיסי של עוגה חלומית: מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה עם קרם ותלתלי שוקולד מעל. עוגה שעושה הרבה  רושם עם  מראה עשיר ומזמין, אך קלה להכנה.

• מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

• מפרידים בזהירות את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.

• בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים עם הגבינה, השמנת החמוצה, השמנת המתוקה, סוכר הווניל, פודינג ווניל, אבקת האפייה והקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.

• מקפלים בעדינות את הקצפת לתערובת, באופן הבא, כדי לשמור על אווריריות הקצפת: מרימים שליש מהקצפת בעזרת מרית ודוחפים עד לתחתית קערת התערובת, ובתנועות זהירות יוצרים את הספרה 8 עד שהתערובות מתאחדות. כך מקפלים את כל הקצפת.

• מעבירים את התערובת לתבנית אפייה בינונית, ומכניסים לאפייה למשך 10 דקות.

• אחרי 10 דקות, מנמיכים את התנור לחום של 180 מעלות, וממשיכים לאפות עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב-שחום.

• חשוב: לאחר שהעוגה מוכנה, מכבים את התנור ופותחים רק קצת את דלת התנור. לא מוציאים ישר את העוגה, ומשאירים אותה להצטנן בתנור במשך שעה לפחות, כדי שלא תצנח.

הכנת הציפוי:
• מקציפים את השמנת המתוקה, הפודינג וניל וכוס חלב במשך דקה-דקה וחצי, עד לקבלת קרם יציב של קצפת סמיכה.

• מצפים את העוגה בקצפת כשהיא קרה, ומגררים מעל את השוקולד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!