סנדוויץ' נשיקות שוקולד עם קרם וניל
סנדוויץ' נשיקות שוקולד עם קרם וניל (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • לנשיקות:
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
  • 1 כף גדושה אבקת קקאו
  • 4 ביצים
  • לקרם הווניל:
  • 2 כוסות חלב (400 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1/2 מקל וניל / 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף קורנפלור

אופן הכנת נשיקות שוקולד וקרם:

אאא

רגע לפני: כמו מקרון, רק הרבה פחות מסובך: קינוח מתוק וטעים למפגש משפחתי חמים וטעים. מתכון להכנת סנדוויץ' נשיקות מרנג שוקולד עם מילוי קרם וניל. יש הגדרה אחרת למושלם?

הכנת הנשיקות:
• מפרידים בזהירות את הביצים. החלבונים - לנשיקות והחלמונים לקרם הווניל.

• מערבבים בקערה את הסוכר ואבקת הסוכר ומפרידים אותם לשני כלים נפרדים - כלי א' וכלי ב'.

• לכלי א' מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב.

• ממלאים מים חמים בקערה גדולה, לתוכה מכניסים קערה קטנה יותר (רצוי כלי עשוי מתכת) בה שמים את ארבעת החלבונים, בעזרת מערבל יד חשמלי טורפים את החלבונים עד לקבלת קצף לבן.

• מוסיפים בהדרגה לקצף את הסוכר מהכלי ללא הקקאו, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

• מוציאים את קערת הקצף מקערת המים החמים ובתנועות עדינות, מערבבים את הסוכר ואבקת הקקאו מכלי א' עם הקצף.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום של 100 מעלות.

• מעבירים את הקצף לשק זילוף עם צנטר משונן ועורמים תלוליות קצף נדיבות ושוות בגודלן.

• מכניסים לאפייה במשך שעה וחצי-שעתיים, עד שנשיקות מתקשות ונפרדות בקלות מהנייר. מוציאים ומצננים.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

הכנת קרם הווניל:
• ממיסים בסיר את הקורנפלור עם 3/4 כוס חלב קר, מוסיפים חלמון אחד ומערבבים. מסירים מהאש ומעבירים לכלי נפרד.

• בסיר נפרד מרתיחים את שאר החלב, מרוקנים לתוכו את תוך מקל הווניל או תמצית הווניל.

• יוצקים את החלב והווניל הרותח על הקורנפלור, מערבבים היטב ומחזירים לסיר. מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד לקבלת מרקם סמיך. מעבירים לכלי אטום ומצננים.

רגע האיחוד:
• בתחתית כל נשיקה מניחים כף מקרם הווניל וסוגרים לסנדוויץ' עם נשיקה נוספת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!