לביבות פתיתים עם ירקות וגבינה
לביבות פתיתים עם ירקות וגבינה (צילום: מיכאל זיקרי)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 חבילת פתיתים סוגת
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • 2 ביצים
  • 1 גזר
  • 1 בטטה
  • 1 בצל
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 כף שטוחה מלח
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן הכנת לביבות פתיתים וגבינה:

אאא

רגע לפני: ילדים לא תמיד מתחברים לירקות, אז למה שלא תכניסו אותם בתוך לביבות? מתכון להכנת לביבות פתיתים טעימות עם ירקות וגבינה שאפשר לטגן או לאפות.

מתכון ל-25 לביבות

• מבשלים את הפתיתים לפי ההוראות שעל האריזה.

• מצננים את הפתיתים ומעבירים לקערה. מפוררים את הפתיתים בידיים או בעזרת כף, כדי שלא יהיו גוש אחד ויהיה קל לעבוד איתם.

• מפוררים את הגבינה הצהובה לתוך הקערה.

• מגררים את הגזר, הבצל והבטטה ומוסיפים לקערה.

• מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם והמלח ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

לביבות מטוגנות: מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת רחבה. כשהשמן חם, מורידים למחבת כף מהתערובת או יוצרים לביבות בידיים רטובות. מטגנים את הלביבות במשך 3 דקות מכל צד עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום.

• לביבות אפויות: מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים קלות הנייר ומסדרים עליו את הלביבות בעזרת כף או ידיים רטובות. אופים במשך 15-20 דקות עד שהלביבות מזהיבות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!