מתכון לביבות פתיתים עם ירקות שילדים אוהבים

ילדים לא תמיד מתחברים לירקות, אז למה שלא תכניסו אותם בתוך לביבות? מתכון להכנת לביבות פתיתים טעימות עם ירקות וגבינה שאפשר לטגן או לאפות (מתכונים לילדים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
לביבות פתיתים עם ירקות וגבינה (צילום: מיכאל זיקרי)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 חבילת פתיתים סוגת
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • 2 ביצים
  • 1 גזר
  • 1 בטטה
  • 1 בצל
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 כף שטוחה מלח
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן הכנת לביבות פתיתים וגבינה:

רגע לפני: ילדים לא תמיד מתחברים לירקות, אז למה שלא תכניסו אותם בתוך לביבות? מתכון להכנת לביבות פתיתים טעימות עם ירקות וגבינה שאפשר לטגן או לאפות.

מתכון ל-25 לביבות

• מבשלים את הפתיתים לפי ההוראות שעל האריזה.

• מצננים את הפתיתים ומעבירים לקערה. מפוררים את הפתיתים בידיים או בעזרת כף, כדי שלא יהיו גוש אחד ויהיה קל לעבוד איתם.

• מפוררים את הגבינה הצהובה לתוך הקערה.

• מגררים את הגזר, הבצל והבטטה ומוסיפים לקערה.

• מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם והמלח ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

לביבות מטוגנות: מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת רחבה. כשהשמן חם, מורידים למחבת כף מהתערובת או יוצרים לביבות בידיים רטובות. מטגנים את הלביבות במשך 3 דקות מכל צד עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום.

לביבות אפויות: מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים קלות הנייר ומסדרים עליו את הלביבות בעזרת כף או ידיים רטובות. אופים במשך 15-20 דקות עד שהלביבות מזהיבות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר