• זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח סוגת
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 200 מ"ל חלב
  • 2 ביצים
  • 70 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
  • לציפוי גנאש שוקולד לבן:
  • 200 גרם שוקולד לבן איכותי
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • לציפוי גנאש שוקולד מריר:
  • 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • לקישוט: 50 גרם ברס / גרם קוקוס קלוי / סוכריות צבעוניות

אופן הכנת סופגניות בציפוי גנאש שחור לבן:

אאא

מתכון ל-15 סופגניות

הכנת הסופגניות:
• מערבבים את הקמח והשמרים בקערה רחבה. מוסיפים את הסוכר, החלב, החמאה והביצים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

• מכסים את הבצק ומניחים בצד להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות שוות. ומכדררים כל חתיכה לכדור עגול (בווידאו יש טיפ מעולה ליצירת כדור עגול ומושלם).  

• מסדרים את הכדורים זה לצד זה, מכסים אותם במגבת ומניחים להתפחה נוספת.

• מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, אך לא רותח, מורידים אליו בזהירות את הסופגניות בעזרת כף. מטגנים כל סופגנייה במשך 2-3 דקות מכל צד, עד שהסופגנייה זהובה היטב משני צידיה.

• מעבירים את הסופגניות לנייר סופג ומניחים להן להתקרר.

הכנת הגנאשים:
• על הפעולה הבאה חוזרים פעמיים, עבור הגנאש הלבן והגנאש השחור: ממיסים בשיטת בן-מארי את השמנת והשוקולד באופן הבא: מרתיחים מים בסיר ולתוך המים הרותחים מכניסים סיר נוסף, קטן יותר, או קערת נירוסטה ובתוכה מניחים את השוקולד והשמנת. מערבבים עד לקבלת נוזל סמיך וחלק.

• מעבירים את הגנאשים לכלים נפרדים. לאחר שהתקררו, טובלים בהם חצי מהסופגנייה ומפזרים מעל ברס (שבבי אגוזים) / קוקוס / סוכריות צבעוניות.

חנוכה שמח!