עוגת תפוזים רכה ואוורירית
עוגת תפוזים רכה ואוורירית (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה
  • רמת קושי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 5 ביצים
  • 1/2 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 2 כוסות קמח תופח (350 גרם)
  • גרידת לימון מחצי קליפה

אופן הכנת עוגת תפוזים:

אאא

רגע לפני: מנצלים את עונת התפוזים שנמצאת כעת בשיאה כדי לסחוט מיץ טרי לעוגה טעימה וביתית: מתכון להכנת עוגת תפוזים רכה ואוורירית לבוקר רגוע של שבת.

• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

• מפרידים בזהירות את הביצים. 

• מקציפים את החלמונים עם 1 כוס סוכר עד לקבלת קצף בהיר.

• מנמיכים ככל הניתן את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמן, מיץ התפוזים, מיץ הלימון וגרידת הלימון.

• בהדרגה מוסיפים גם את הקמח לקצף ונזהרים שלא להקציף יותר מידי. ניתן לערבב את הקמח עם הקצף בעזרת כף וכך יישמר המרקם האוורירי. 

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מעבירים את תערובת הקצף לקערה אחרת, שוטפים היטב את קערת המיקסר ומקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב.

• מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך התערובת הסמיכה יותר, משמנים תבנית בקוטר 28 ס"מ ויוצקים לתוכה את התערובת.

• מכניסים לאפייה במשך 25-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. ניתן לפדר את העוגה באבקת סוכר. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!