לביבות תרד פריכות בתנור
לביבות תרד פריכות בתנור (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 400 גרם תרד
  • 1 בטטה
  • 1 כוס גבינות מגורדות (צהובה / בולגרית / קשקבל / עמק)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור
  • פירורי לחם לציפוי

אופן הכנת לביבות תרד:

אאא

רגע לפני. אמנם חנוכה זה חג השמן, אבל מי אמר שחייבים לוותר על הבריאות ולאכול מטוגנים ספוגים בחצי טון שמן? הנה מתכון אלטרנטיבי ובריא, יחסית, ללביבות תרד אפויות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חולטים את התרד בקערה מלאה מים רותחים במשך 10 דקות. מסננים מנוזלים היטב וקוצצים.

• מקלפים את הבטטה ומבשלים אותה בסיר עם מים עד לריכוך. מוציאים ומרסקים למחית.

• שמים בקערה את התרד הקצוץ, מחית הבטטה, הגבינות, פירורי הלחם, הביצה, 3 כפות שמן, מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים לעיסה אחידה.

• יוצרים כדורים מהעיסה, מגלגלים אותם בפירורי לחם ומועכים אותם קצת משני הצדדים. מסדרים את הלביבות על נייר אפייה משומן ומכניסים לאפייה למשך 30 דקות. ב-10 דקות האפייה האחרונות, הופכים את הלביבות וממשיכים לאפות עד להזהבה יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!