מיוחד לחנוכה

מתכון לסופגניות יווניות בציפוי דבש וקינמון

אירוניה מתוקה: מתכון לסופגניות קטנות מצופות סירופ דבש וקינמון, היישר מיוון. קוראים להן "לוקומדס" וקל מאוד להכין אותן. המלצה: אל תוותרו על הציפוי המתוק (מתכונים, אוכל)

מיני סופגניות יווניות עם דבש וקינמון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כוסות קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 2 כוסות מים חמימים
  • 2 ביצים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • לסירופ:
  • 1/2 כוס דבש
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • 1 מקל קינמון

אופן הכנת סופגניות יווניות:

רגע לפני: חנוכה, היהודים חוגגים את הניצחון על היוונים, ומה יותר מתאים ממתכון לסופגניות קטנות מצופות סירופ דבש וקינמון, היישר מ...יוון? כן, האירוניה. היוונים קוראים להן "לוקומדס" וקל מאוד להכין אותן.

הכנת הסופגניות:
• ממיסים את השמרים והסוכר עם המים החמימים במשך 10 דקות, עד לתסיסה של הנוזלים.

• מוסיפים לקערה את הקמח, הביצים והמלח ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה ודביקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים בצד לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, על אש בינונית.

• נוטלים כף גדושה של הבצק ומורידים בזהירות לשמן החם ומטגנים במשך 3 דקות מכל צד, עד להזהבה. כדי שהשמן לא יתקרר, מטגנים רק 5 סופגניות בכל פעם. מוציאים לנייר סופג.

הכנת הסירופ:
• מחממים בסיר קטן את הדבש, כוס הסוכר והמים עם מקל הקינמון עד שהסוכר והדבש נמסים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות, עד לקבלת סירופ חלק וסמיך. מסירים מהאש ומניחים לצינון.

אופן ההגשה: מסדרים את הסופגניות (עדיף שיהיו חמות) בצלחת ויוצקים מעל את הסירופ. ניתן לפזר אגוזים קצוצים מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר