לכבוד שבת

מתכון לשבת: סלט חצילים וזיתים עמוק ועשיר

מנה ראשונה נפלאה שלא עובדת בלי חלה עסיסית שבוצעים ביד וטובלים בסלט העשיר: מתכון לסלט חצילים וזיתים מיוחד בטעם נהדר, שאחראיות לו 3 שעות איכותיות על האש (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלט חצילים וזיתים עמוק ועשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 חצילים
  • 500 גרם זיתים שחורים מגולענים
  • 4 בצלים סגולים
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • 1 כף חומץ
  • 1/4 כוס מים
  • מלח
  • שמן לטיגון

אופן הכנת תבשיל חצילים וזיתים:

רגע לפני: מנה ראשונה נפלאה שלא עובדת בלי חלה עסיסית שבוצעים ביד וטובלים בסלט העשיר: מתכון להכנת תבשיל חצילים וזיתים בטעם עמוק ומיוחד אחרי ששהה 3 שעות איכותיות על האש.

• מקלפים את החצילים לסירוגין (משאירים קצת קליפה) וחותכים לקוביות.

• חוצים לשניים את הזיתים.

• קוצצים דק את הבצל הסגול והבצל הירוק.

• מחממים מעט שמן בסיר סוטז' נמוך ורחב (עדיף סיר טפלון) ומאדים בו את הבצל הסגול עד שהוא הופך לרך ושקוף על אש בינונית.

• מוסיפים את החצילים, הזיתים והבצל הירוק. מתבלים בחומץ ומלח, מערבבים ומוסיפים את המים.

• מכסים את הסיר, אך לא עד הסוף, ומבשלים במשך 3 שעות על אש נמוכה. מידי פעם מערבבים את התבשיל בכף עץ. כשהתבשיל מסמיך והרוטב מצטמצם, מסירים מהאש ושומרים בקירור בכלי סגור.

אופן ההגשה: קר או חם, אך בכל מקרה - עם פרוסת חלה טובה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר