מה אוכלים היום?

שוברים שגרה: מתכון פתיתים וירקות צבעוניים

מנה שאפשר לאכול קר או חם, בלי לפספס את הטעם המיוחד שלה: מתכון להכנת פתיתי אורז עם תירס, קוביות קישואים וגבינת פטה בתיבול נענע מרענן. הרמוניית טעמים מפתיעה ונהדרת לגיוון שגרת הבישולים (מתכונים, אוכל)

שף יוחנן למביאסי | כיכר השבת |
מיוחד. פתיתים עם תירס, קישואים ופטה (צילום: שלומי כהן)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות פתיתי אורז סוגת
  • 1/2 1 כוסות גרגרי תירס
  • 2 קישואים
  • 3 כוסות מים רותחים + 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
  • 200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
  • 1 כף נענע טריה קצוצה
  • שמן זית כתית
  • 1 כפית מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת מנת פתיתים צבעונית:

רגע לפני: אין חגים באופק, המטבח נכנס לשגרה קבועה ולכן כדאי להכין את המנה הזו, שתחזיר לכם את ההשראה: מתכון להכנת פתיתים עם תירס, קוביות קישואים וגבינת פטה בתיבול נענע מרענן. הרמוניית טעמים מפתיעה ונהדרת לגיוון שגרת הבישולים.

• מקלפים את הקישואים וחותכים לקוביות קטנות.

• מחממים במחבת 2 כפות שמן זית, ומטגנים את קוביות הקישואים עם קמצוץ מלח, עד להשחמה.

• מוסיפים כף שמן זית למחבת ואת התירס עם מעט מלח ומטגנים יחד במשך 3-4 דקות, תוך ערבוב מידי פעם בכף עץ.

• מוציאים את הירקות מהמחבת ומניחים בכלי נפרד.

• מרתיחים בסיר 3 כוסות מים עם כף אבקת מרק בטעם עוף.

• מוסיפים למחבת בה טוגנו הירקות 2 כפות שמן ומטגנים את פתיתי האורז במשך 3 דקות, תוך בחישה מתמדת.

• יוצקים למחבת את המים הרותחים ו-3/4 כפית מלח, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 15-20 דקות. מידי פעם מערבבים. כשהנוזלים נספגים בפתיתים, מסירים מהאש.

רגע האיחוד: מערבבים בכלי הגשה את הפתיתים, התירס הקישואים וקוביות הפטה. מתבלים במיץ לימון, נענע ומלח ופלפל לפי הטעם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר