חזה עוף צלוי במרינדה וסלסת ירקות
חזה עוף צלוי במרינדה וסלסת ירקות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4 יחידות חזה עוף
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 בצל סגול
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס כוסברה / פטרוזיליה
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה / מעושנת
  • מלח ופלפל שחור
  • לסלסה:
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1 מלפפון גדול
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 2 כפות כוסברה / פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפלון חריף

אופן הכנת חזה עוף צלוי וסלסה:

אאא

רגע לפני: מתכון להכנת חזה עוף צלוי במרינדה וסלסת ירקות. מנה עסיסית וטעימה בתיבול פיקנטי נהדר. חגיגת טעמים בסגנון מקסיקני חריף וטוב, ומנת חלבון מעולה אחרי אימון.

• הכנת הסלסה: קוצצים דק את העגבניות, המלפפון, הפלפלון והבצל, כותשים את שיני השום ומערבבים בקערה הכל יחד עם הפטרוזיליה/כוסברה. 

• מניחים לרכיבי הסלסה לנוח יחד במשך חצי שעה עד ההגשה.

• הכנת המרינדה: טוחנים במעבד מזון את שמן הזית, מיץ הלימון, הפטרוזיליה/כוסברה, חצי בצל סגול, שן שום, פפריקה, מלח ופלפל שחור - לפי הטעם. 

• מעבירים את המרינדה לקערה ומעסים בה היטב את נתחי העוף. מניחים את נתחי העוף להשריה בקערת המרינדה במקרר למשך שעתיים עד לילה שלם, וכל המרבה הרי זה משובח.

• מסירים את שאריות המרינדה מנתחי העוף וצולים אותם על גריל או מחבת פסים עד להשחמה.

• מסירים מהאש ומגישים חם עם הסלסה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!