• זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(3 מנות):

  • 6 נתחי פילה מושט שטופים ונקיים
  • 3 כפות שמן זית לזילוף
  • 1 כף בזיליקום מיובש
  • מלח גס
  • 1 כוס שעועית לבנה מושרית לילה
  • 1 כוס שעועית אדומה מושרית לילה
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 6 שיני שום
  • 3-4 פלפלי שאטה
  • 4 עגבניות בשלות
  • 1 כף שטוחה כמון
  • 1 כף פפריקה
  • מלח
  • 1 כוס מים חמים

אופן הכנת פילה דג על מצע שעועית פיקנטית:

אאא

רגע לפני: עוד סיבה טובה לחכות לסעודת השבת: מתכון קל ולא מסובך להכנת פילה דג אפוי בתנור על מצע שעועית מתובלת בחריפות פיקנטית.

שימו לב: לילה קודם הבישול, יש להשרות במים את השעועית (האדומה והלבנה)  כדי לנטרל את החומר הרעיל הטמון בה. שוטפים במים את השעועית, מעבירים לקערה מלאה במים קרים עד לכיסוי. משרים למשך לילה עד יממה (בקיץ משרים את השעועית במקרר).

הכנת הדג:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מרפדים תבנית בנייר אפיה, ומסדרים עליה את נתחי פילה הדג.

• מזלפים על הדג את שמן זית בנדיבות, מתבלים בבזיליקום ומעל כל פילה זורים מלח גס.

• מכניסים את הדג לאפייה במשך 15-20 דקות בלבד, ובינתיים פונים להכין את מצע השעועית.

הכנת מצע השעועית:
• מבשלים את השעועית בסיר מלא מים עד לריכוך. מוציאים ומסננים היטב מנוזלים.

• חותכים לקוביות את העגבניות, ופורסים את שיני השום לפרוסות.

• מחממים את 3 כפות שמן קנולה בסיר רחב עם שוליים גבוהים ומטגנים בשמן החם את פרוסות השום בזהירות, שלא יישרפו.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מוסיפים לסיר את פלפלי השאטה (ניתן להפחית מכמות הפלפלים, אם רוצים שעועית חריפה פחות).

• מוסיפים את העגבניות לסיר ומערבבים היטב.

• מתבלים בכמון ופפריקה, מוסיפים את השעועית הלבנה והאדומה ומערבבים.

• יוצקים את המים החמים לסיר ומבשלים יחד במשך 8-10 דקות, שכל הטעמים הטובים יתגבשו. מסירים מהאש.

אופן ההגשה: מניחים על צלחת הגשה מספר כפות מתבשיל השעועית ועליו נתח דג אפוי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!