טעים לשבת

מתכון לעוגת גזר עסיסית עם אגוזים ודבש

מתכון להכנת עוגת גזר עסיסית וטעימה שהסוד לטעם העשיר שלה טמון בקליית האגוזים לפני שהם מצטרפים לחגיגת הטעמים בקערה. התוצאה שווה את כל העבודה (מתכונים, אוכל)

עוגת גזר עסיסית עם אגוזים ודבש (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 2 גזרים בינוניים
  • 3/4 כוס אגוזי לוז
  • 1/2 כוס שקדים
  • 3 ביצים בינוניות
  • 1/2 2 כפות סוכר
  • 1/2 כף דבש
  • 40 גרם קמח
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • גרידה מלימון שלם
  • גרידה מתפוז שלם
  • קורט מלח

אופן הכנת עוגת גזר ואגוזים:

רגע לפני: מתכון להכנת עוגת גזר עסיסית וטעימה שהסוד לטעם העשיר שלה טמון בקליית האגוזים לפני שהם מצטרפים לחגיגת הטעמים בקערה. התוצאה שווה את כל העבודה.

• מגרדים בפומפייה את שני הגזרים - כל אחד לכלי נפרד. גזר מגורד אחד מיועד לבישול ויהפוך למחית, והשני נכנס "חי" לקערה.

• מבשלים גזר אחד בסיר על להבה קטנה ככל הניתן, במשך 10-15 דקות, עד לקבלת מחית. כדי שהגזר לא יישרף, מערבבים מידי פעם.

• מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה ועליה שוטחים את האגוזים והשקדים בשכבה אחת. מכניסים אותם לקלייה בתנור, עד להשחמה קלה. קולים רק במשך מספר דקות, ומשגיחים על האגוזים, שלא יישרפו.

• שליש מכמות האגוזים והשקדים קוצצים גס, ואת יתר התערובת טוחנים לאבקה במעבד מזון.

• מפרידים בזהירות את הביצים.

• טורפים במטריפה ידנית את החלמונים (החלק הצהוב), ומוסיפים בהדרגה 1/2 2 כפות סוכר, עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.

• מקציפים במיקסר את החלבונים יחד עם 1/2 3 כפות, עד שנוצר קצף יציב.

• מקפלים בעדינות לתוך קצף החלבונים את קצף החלמונים, אבקת האגוזים, הדבש, הגזר המגורר, הגזר המבושל, הדבש והאגוזים הקצוצים.

• מוסיפים לקצף בתנועות קיפול גם את הקמח, אבקת האפייה, גרידות התפוז והלימון והמלח.

• יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ומכניסים לאפייה למשך 50 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון שחום וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר