עוגת גזר עסיסית עם אגוזים ודבש
עוגת גזר עסיסית עם אגוזים ודבש (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 גזרים בינוניים
  • 3/4 כוס אגוזי לוז
  • 1/2 כוס שקדים
  • 3 ביצים בינוניות
  • 1/2 2 כפות סוכר
  • 1/2 כף דבש
  • 40 גרם קמח
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • גרידה מלימון שלם
  • גרידה מתפוז שלם
  • קורט מלח

אופן הכנת עוגת גזר ואגוזים:

אאא

רגע לפני: מתכון להכנת עוגת גזר עסיסית וטעימה שהסוד לטעם העשיר שלה טמון בקליית האגוזים לפני שהם מצטרפים לחגיגת הטעמים בקערה. התוצאה שווה את כל העבודה.

• מגרדים בפומפייה את שני הגזרים - כל אחד לכלי נפרד. גזר מגורד אחד מיועד לבישול ויהפוך למחית, והשני נכנס "חי" לקערה.

• מבשלים גזר אחד בסיר על להבה קטנה ככל הניתן, במשך 10-15 דקות, עד לקבלת מחית. כדי שהגזר לא יישרף, מערבבים מידי פעם.

• מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה ועליה שוטחים את האגוזים והשקדים בשכבה אחת. מכניסים אותם לקלייה בתנור, עד להשחמה קלה. קולים רק במשך מספר דקות, ומשגיחים על האגוזים, שלא יישרפו.

• שליש מכמות האגוזים והשקדים קוצצים גס, ואת יתר התערובת טוחנים לאבקה במעבד מזון.

• מפרידים בזהירות את הביצים. 

• טורפים במטריפה ידנית את החלמונים (החלק הצהוב), ומוסיפים בהדרגה 1/2 2 כפות סוכר, עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.

• מקציפים במיקסר את החלבונים יחד עם 1/2 3 כפות, עד שנוצר קצף יציב.

• מקפלים בעדינות לתוך קצף החלבונים את קצף החלמונים, אבקת האגוזים, הדבש, הגזר המגורר, הגזר המבושל, הדבש והאגוזים הקצוצים.

• מוסיפים לקצף בתנועות קיפול גם את הקמח, אבקת האפייה, גרידות התפוז והלימון והמלח.

• יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ומכניסים לאפייה למשך 50 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון שחום וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!