מה אוכלים איכרים בצרפת? רטטוי
מה אוכלים איכרים בצרפת? רטטוי (צילום: shuterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 חציל
  • 2 קישואים מוצקים
  • 2 עגבניות
  • 1 בצל גדול
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת רטטוי חצילים:

אאא

רגע לפני: תבשיל שהתחיל כמנת איכרים מסורתית בחבל פרובאנס בצרפת, והתפתח לתוספת צבעונית ומהירת הכנה בכל מטבח בעולם: מתכון להכנת רטטוי חצילים עם קישואים ועגבניות. 

• חותכים לקוביות את החצילים, הקישואים, העגבניות והבצלים.

• מחממים את השמן בסיר עמוק בעל קוטר קטן ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את קוביות החציל והקישואים, ומבשלים יחד במשך 2 דקות.

• מוסיפים את העגבניות והרסק, מתבלים במלח ומעט פלפל שחור ומערבבים.  ניתן להוסיף חצי כוס מים כדי לדלל מעט את סמיכות התבשיל.

• מבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה.

אופן ההגשה: מנה נהדרת ומהירה שטעים להגיש לצד אורז לבן, מנת בשר או דג וגם כארוחה בפני עצמה עם כיכר לחם נדיבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!