תבשיל איכרים צרפתי: מתכון לרטטוי חצילים

תבשיל שהתחיל כמנת איכרים מסורתית בחבל פרובאנס בצרפת, והתפתח לתוספת צבעונית ומהירת הכנה בכל מטבח בעולם: מתכון להכנת רטטוי חצילים עם קישואים ועגבניות (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מה אוכלים איכרים בצרפת? רטטוי (צילום: shuterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חציל
  • 2 קישואים מוצקים
  • 2 עגבניות
  • 1 בצל גדול
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת רטטוי חצילים:

רגע לפני: תבשיל שהתחיל כמנת איכרים מסורתית בחבל פרובאנס בצרפת, והתפתח לתוספת צבעונית ומהירת הכנה בכל מטבח בעולם: מתכון להכנת רטטוי חצילים עם קישואים ועגבניות.

• חותכים לקוביות את החצילים, הקישואים, העגבניות והבצלים.

• מחממים את השמן בסיר עמוק בעל קוטר קטן ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את קוביות החציל והקישואים, ומבשלים יחד במשך 2 דקות.

• מוסיפים את העגבניות והרסק, מתבלים במלח ומעט פלפל שחור ומערבבים. ניתן להוסיף חצי כוס מים כדי לדלל מעט את סמיכות התבשיל.

• מבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה.

אופן ההגשה: מנה נהדרת ומהירה שטעים להגיש לצד אורז לבן, מנת בשר או דג וגם כארוחה בפני עצמה עם כיכר לחם נדיבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר