לחמניות מתוקות עם הפתעה בפנים. לא רק לילדים
לחמניות מתוקות עם הפתעה בפנים. לא רק לילדים (צילום: מיכאל זיקרי)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח לבן סוגת
  • 1 כף + 1 כפית שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • 2 ביצים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • למילוי: קוביות שוקולד מריר
  • לציפוי: ביצה

אופן הכנת לחמניות שוקולד:

אאא

רגע לפני: הפתעה מתוקה שהילדים ישמחו לגלות בהפסקת עשר: מתכון להכנת לחמניות עם שוקולד נמס בפנים שטומנים בפנים לפני האפייה. תצמידו פתק חמוד ונכנסתם לקטגוריית ההורים המשקיענים.

מתכון ל-20 לחמניות קטנות או 15 לחמניות בינוניות

• מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, הביצים והמים ומעבדים לבצק. כשהתערובת מתגבשת לעיסה, מוסיפים את המלח ולשים יחד במשך 5 דקות נוספות.

• מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.

• מחלקים את הבצק ל-20 או 15 כדורים בגודל שווה. ומגלגלים את הכדורים לעיגולים.

• במרכז כל עיגול מטביעים 2-3 קוביות שוקולד מריר, בלי לפגוע בצורת העיגול.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת להתפחה שנייה, למשך 20 דקות.

• מברישים את עיגולי הבצק בביצה טרופה וזורים מעל סוכר גס או רגיל, כך הלחמניות יצאו פריכות וקראנצ'יות מבחוץ.

• מכניסים לאפייה למשך 20 דקות, עד שהלחמניות אפויות היטב ובעלות גוון זהוב-שחום יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!