לא רק שניצל. חזה עוף בקראסט אגוזים ועשבי תיבול
לא רק שניצל. חזה עוף בקראסט אגוזים ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 6 נתחי חזה עוף נקיים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל שחור
  • לציפוי הקראסט:
  • 1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 3 שיני שום
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת חזה עוף בקראסט:

אאא

רגע לפני: חזה עוף הוא שם נרדף לשניצל? לאו דווקא. מתכון להכנת חזה עוף בציפוי קראסט אגוזים ועשבי תיבול. נשמע מסובך, אך מדובר בשלוש פעולות פשוטות מאוד: לערבב, לצפות ולשלוח לתנור. 

• קוצצים את שיני השום והפטרוזיליה לקערה יחד עם פירורי הלחם, האגוזים ושמן הזית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים את תערובת הציפוי לצלחת שטוחה.

• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מערבבים בקערה את הביצים והחרדל, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם וטובלים בנוזל את חזות העוף, משני הצדדים.

• לאחר מכן, מצפים את חזות העוף בשכבה נדיבה מתערובת הקראסט עם האגוזים והפטרוזיליה, ומסדרים אותם בתבנית.

• מכניסים לאפייה למשך עד 15 דקות. מוצאים כשציפוי הקרסאט מזהיב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!