בראוניז רכים בציפוי חמאת בוטנים ושוקולד
בראוניז רכים בציפוי חמאת בוטנים ושוקולד (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3/4 כוס קמח לבן סוגת
  • 90 גרם חמאה רכה
  • 170 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 2 ביצים
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • לציפוי:
  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 1 כפית שמן
  • 1/3 כוס אגוזי מלך גרוסים
  • 1/4 כוס שוקולד צ'יפס

אופן הכנת בראוניז בציפוי חמאת בוטנים:

אאא

רגע לפני: ריבועים קטנים מלאים באושר שעובדים עליהם רק 30 דקות, ויש לכם קינוח קלאסי מושלם ומענג: מתכון להכנת בראוניז רכים בציפוי חמאת בוטנים ושבבי שוקולד.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 20X20 ס"מ בנייר אפייה.

• ממיסים בשיטת בן מארי (סיר או קערה חסינת אש על גבי סיר עם מים רותחים) את החמאה, השוקולד והקקאו, תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת נוזל אחיד.

• מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

• מקציפים במיקסר במהירות בינונית במשך 4 דקות את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל. עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד, ואחריה את תערובת הקמח. ממשיכים לערבב עד להטמעה מוחלטת.

• משמנים קלות את נייר האפייה ויוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים בעזרת מרית.

• ממיסים במחבת את חמאת הבוטנים והשמן, עד לקבלת תערובת נוזלית. יוצקים את הציפוי הנוזלי על תערובת הבראוניז ומעל מפזרים את האגוזים והשוקולד-צ'יפס.

• מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש, למשך 35 דקות. הבראוניז מוכנים כאשר קיסם הננעץ במרכז, יוצא יבש עם מעט פירורים לחים עליו. 

• מצננים היטב את העוגה ורק אז פורסים לריבועים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!