אאא

בעוד שעד כה ניתן היה לחדש ויזה ללא צורך להגיע פיזית לשגרירות רק למי שמתחת לגיל 14 כעת החליטה שגרירות ארה"ב בתל אביב כי היא פוטרת רבים ממחדשי ויזה שגילם מעל 14, תחת תנאים מסוימים, מלהגיע פיזית לשגרירות לצורך ביצוע הליך החידוש ומסירת המסמכים. המהלך צפוי לקצר את משך קביעת התור של כלל הישראלים שמעוניינים לקבל אשרה או ויזה לארה"ב. כעת גם אלו יוכלו להאריך את הויזה תוך מסירת המסמכים באמצעות שירות שליחויות, שישיבו את הדרכון למבקש לאחר החידוש.

עפ"י הנוהל החדש, מי שמעוניין לחדש את הויזה שלו יוכל לשלוח את המסמכים שמפורטים באתר השגרירות באמצעות שירות השליחים של חברת UPS יחד עם תמונת פנים, אישור תשלום ודרכון.

רק מחדשי הויזה שעונים על כל הקריטריונים יהיו זכאים לבצע את ההליך ללא הכרח להגיע פיזית .

הקריטריונים הם:

1. הויזה בתוקף או שפג תוקפה מלפני פחות משנה וכי הויזה הקודמת הונפקה לאחר תחילת 2008.

2. הבקשה לחידוש צריכה להיות מוגשת באותו המקום שבו הונפקה הויזה הקודמת.

3. הויזה הקודמת אינה כוללת את המילים clearance,” “blanket,” or “waiver” , כלומר אין סייגים כלשהם על הויזה הקיימת

4. הויזה הקודמת הונפקה כשהמבקש היה מעל גיל 13

5. המבקש שייך לאחת מקטגוריית האשרות הבאות:

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

• B – אשרת מבקר

• C/D – איש צוות של כלי שיט או כלי טיס.

• F – תלמיד אקדמי

• M – תלמיד לימודי מקצוע (לא אקדמי)

• H – עובד מיומן

• I – אשרת מדיה (אנשי תקשורת)

• L- מועבר בחברה עסקית / אנשים בעלי יכולת יוצאת מן הכלל

• P – ספורטאים ואמנים

• Q – אשרה לתוכניות החלפה תרבותית בינלאומיות.

• R – עובד בתחום הדת

לדברי עו"ד צבי קן תור, יו"ר וועדת הויזות בלשכת המסחר ישראל – אמריקה: "הוויתור על ההכרח להגיע לשגרירות מקל באופן משמעותי על כלל קהל המבקשים הישראלי, שכן עד כה הם נאלצו להמתין תקופה ארוכה לצורך קביעת תור בשגרירות. אין ספק כי המדיניות החדשה תקצר משמעותית את טווח קביעת התורים ואף עשויה להחיש את מהלך עבודת השגרירות. צעד זה מצטרף לשורה של צעדים חיוביים מצד הממשל האמריקאי כלפי אזרחי ישראל ובכלל זה תחילת הענקת אשרת המשקיעים E2".