• זמן הכנה35 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג קמח לבן או מלא
  • 1/2 כוס סוכר (אפשר להפחית)
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 1 ביצה למריחה
  • שומשום ופרג לקישוט

אופן הכנת חלה לשבת:

אאא

רגע לפני: מי אמר שהחלה חייבת להיות קלועה? הכירו את "חלת השחמט" של השפית מורן פינטו: מתכון חלה לשבת נהדר ולא מסובך לחלה יפהפייה מקושטת בשומשום ופרג שתפתיע את כולם.

ציוד נדרש: תבנית אפייה עגולה עם שוליים מעט גבוהים.

• מעבדים במיקסר עם וו לישה או ידנית את הקמח (לאחר ניפוי), השמרים, הסוכר (אפשר להפחית מהכמות אם רוצים חלה פחות מתוקה), הביצים והשמן. לשים במשך 4 דקות, עד לקבלת עיסה אחידה. 

• מוסיפים את המלח לעיסה ומעבדים במשך 10 דקות נוספות לפחות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.

• מעבירים את הבצק לקערה, מכסים היטב ומתפיחים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• לאחר ההתפחה, מעבדים קצת הבצק ומוציאים ממנו מעט אוויר.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים ועגולים ומסדרים אותם בתבנית העגולה. מכסים את כדורי הבצק ומתפיחים במשך 20 דקות נוספות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מורחים את כדורי הבצק בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום ופרג לסירוגין - כמו שחמט.

• מכניסים לאפייה למשך 30 דקות, עד שהחלה אפויה היטב גם מלמטה.

• מעבירים בעדינות את החלה לרשת תנור לצינון ונזהרים שלא תתפרק. זהו שלב חשוב, על מנת שהאדים הכלואים בתבנית לא ירטיבו את החלה.

שבת שלום!