לכבוד שבת

עניין של תיבול: מתכון לסלט חומוס ושעועית צבעוני

מנת פתיחה צבעונית ומרעננת לשולחן השבת: מתכון להכנת סלט חומוס ושעועית מתובל היטב שמגישים קר. ההצלחה של הסלט נעוצה בתיבול וניתן להשתמש בכל קטניה שתבחרו (מתכונים, אוכל)

עניין של תיבול. סלט חומוס ושעועית צבעוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס שעועית אדומה סוגת
  • 1 כוס שעועית לבנה סוגת
  • 1 כוס גרגרי חומוס סוגת
  • 3 מלפפונים
  • 2/3 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 2 שיני שום
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח

אופן הכנת סלט חומוס ושעועית:

רגע לפני: מנת פתיחה צבעונית ומרעננת לשולחן השבת: מתכון להכנת סלט חומוס ושעועית מתובל היטב שמגישים קר. ההצלחה של הסלט נעוצה בתיבול וניתן להשתמש בכל קטניה אחרת שתבחרו.

• משרים במשך לילה את הקטניות בכלים נפרדים עם מים קרים עד לכיסוי.

• לאחר ההשריה, מעבירים את כל הקטניות לסיר גדול ועמוק ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה קטנה. מבשלים יחד עד להתרככות הקטניות.

• מסננים את הקטניות מנוזלים ומניחים להן להתקרר.

• חותכים דק את המלפפונים והבצל הירוק וכותשים את השום.

• מערבבים בכלי הגשה את הקטניות עם המלפפונים,] הבצל הירוק, השום, הכוסברה/הפטרוזיליה הקצוצה.

• בכלי נפרד מערבבים את מרכיבי הרוטב: החומץ, מיץ הלימון ושמן הזית וסמוך להגשה יוצקים על הסלט. מתבלים במלח ומערבבים היטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר