מלך הקדרה הצרפתי: ביף בורגניון - תבשיל בשר ביין אדום
מלך הקדרה הצרפתי: ביף בורגניון - תבשיל בשר ביין אדום (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1 ק”ג בשר בקר (שריר / כתף / צלעות)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 5 כפות שמן זית
  • 4 גזרים
  • 1/2 ק"ג בצלצלי פנינה
  • 4 גבעולי סלרי (ללא העלים)
  • 6 שיני שום
  • 250 גרם פטריות שמפיניון גדולות
  • 750 מ"ל יין אדום יבש
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 4 כפות שטוחות קמח
  • 4 כוסות ציר בקר או מים
  • לתיבול: 2 גבעולי פטרוזיליה, עלה דפנה וגבעול תימין עטופים בעלה כרישה וקשורים בחוט
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנת ביף בורגניון:

אאא

רגע לפני: לפאר את שולחן השבת: מנה מיוחדת עם שם מפוצץ, ולא סתם. ה"ביף בורגניון" הוא תבשיל בשר בקר עם יין אדום ופטריות שנעשה בבישול ארוך ובעל טעם עמוק ועשיר. מתכון להכנת ביף בורגניון.

• מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

• חותכים את הבשר לקוביות קטנות ושוות בגודלן.

• מקלפים את הבצלצלים ושיני השום, חותכים גס את הגזרים וגבעולי הסלרי, חותכים לרבעים את הפטריות.

• מסדרים את קוביות הבשר על מגש ומתבלים אותן היטב מכל צדדיהן במלח ופלפל שחור.

• מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומשחימים בו את הבשר על אש בינונית, במשך 3 דקות מכל צד ונזהרים שהבשר לא ייחרך. מוציאים את הבשר לכלי נפרד.

• מניחים בסיר את הבצלצלים הקלופים ומטגנים אותם עד שהם מקבלים גוון זהוב-שחום. 

• מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומחצית מכמות הפטריות. מטגנים יחד במשך 5 דקות עד שהירקות משחימים. ניתן להוסיף מעט שמן זית, אם צריך.

• מוסיפים את רסק העגבניות, ומערבבים יחד במשך 2 דקות. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך ורבוך.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מחזירים לסיר את קוביות הבשר שהושחמו, יוצקים לסיר את היין האדום וציר הבקר או המים ומביאים לרתיחה. בעזרת כף מקפים את הקצף השומני שמצטבר למעלה.

• מניחים בסיר בעדינות את אגודת הפטרוזיליה, התימין ועלה הדפנה ומתבלים בפלפל שחור.

• מכסים את הסיר, מסירים מהאש ומעבירים לתנור שחומם מראש למשך 3-4 שעות, עד שהבשר רך מאוד. המצב האופטימלי של הבשר בתנור הוא מפלס נוזלים גבוה המכסה את הבשר. אם צריך, מוסיפים עוד ציר בקר או מים.

• 30 דקות לפני שמוציאים מהתנור והתבשיל מוכן, מוסיפים את יתר הפטריות.

• מסירים את אגודת עשבי התיבול. טועמים ומתבלים במלח, אם צריך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!