מה אוכלים היום?

מתכון לקדירת בשר וירקות מחממת ועסיסית

תבשיל קלאסי וטעים שכל אחד צריך לדעת להכין: מתכון לקדירת בשר וירקות מחממת ועסיסית עם יין אדום ועשבי תיבול, לפנק את המשפחה בימי חורף קרירים (מתכונים, אוכל)

קדירת בשר וירקות מחממת ועסיסית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר מסוג צ'אך
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 6 גזרים גדולים
  • 1 בצל גדול
  • 8 שיני שום
  • 6 כפות קמח
  • 4 כוסות יין אדום יבש
  • 2 כוסות מים
  • 1 עלה דפנה
  • 6 גבעולי פטרוזיליה קשורים יחד בחוט שפגט
  • 1/2 כפית תימין

אופן הכנת קדירת בשר וירקות:

רגע לפני: תבשיל קלאסי וטעים שכל אחד צריך לדעת להכין: מתכון לקדירת בשר וירקות מחממת ועסיסית עם יין אדום ועשבי תיבול, לפנק את המשפחה בימי חורף קרירים.

• קוצצים את הבצל דק, וכותשים 4 שיני שום (הארבע הנותרות נשארות שלמות).

• מקלפים וחותכים את הגזר לרבעים גדולות.

• חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2 ס"מ.

• מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך, מוסיפים את קוביות הבשר בשכבה אחת, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים במשך 10 דקות, עד שהבשר משחים.

• מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש לסיר, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות נוספות. מידי פעם בוחשים.

• מפזרים את הקמח באופן שווה מעל הבשר.

• מוסיפים לסיר את היין ומערבבים עד שהנוזלים מבעבעים ורותחים. מוסיפים את המים, 4 שיני שום שלמות, עלה הדפנה, התימין וצרור הפטרוזיליה המאוגד בשלמותו. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה.

• מוסיפים את הגזרים החתוכים, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות, עד שהגזר מתרכך.

• מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל ולחם טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר