• זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כוסות קמח תופח סוגת
  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 120 מ״ל שמנת מתוקה
  • 1 כוס אבקת קקאו הולנדי איכותי
  • 4 כפות קרם נוגט מוכן

אופן הכנת עוגת שוקולד עם נוגט:

אאא

רגע לפני: קינוח חלומי לארוחת השבת: מתכון לעוגת שוקולד במילוי קרם נוגט שקשה לעמוד בפני המרקם הפאדג'י והנימוח שלה. 

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים בשני קערות נפרדות.

• את החלבונים מקציפים עם 3/4 כוס סוכר, עד קבלת קצף יציב.

• את החלמונים מקציפים עם 1/4 כוס הסוכר שנותרה עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי.

• לקצף החלמונים מוסיפים את הקמח, השמן והקקאו ומערבבים היטב.

• מוסיפים לקצף החלמונים והקמח את השמנת המתוקה בהדרגה, תוך ערבוב.

• בתנועות קיפול עדינות מאחדים בין שתי הקערות.

• יוצקים את התערובת לשתי תבניות אינגלישקייק או תבנית אפייה עגולה.

• בעזרת כף מוסיפים את קרם הנוגט בתנועות משיכה מעל התערובת.

• מכניסים לאפייה למשך 45 דקות, עד שקיסם במרכז יוצא יבש.