ספיישל חגים

מתכון לעוגת דבש עשירה עם קפה ואגוזים

מתכון לעוגת דבש עם קפה ואגוזים טעימה טעימה שמכינים בשיטת "לערבב ולתנור" עם רכיבים זמינים ופשוטים. ניתן להכין את העוגה בגרסה חלבית ובגרסת פרווה מוצלחת לא פחות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגת קפה אגוזים ודבש. קינוח חורפי מושלם (צילום: shutterstock)
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • 2/3 כוס דבש + 1 כף
  • 3/4 כוס אגוזי פקאן/מלך/לוז טחונים גס
  • 1 כף גדושה קפה נמס
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס חלב (240 מ"ל) | • לגרסת הפרווה - החליפו את החלב במים
  • 1/3 כוס מים (85 מ"ל)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית הל טחון

אופן הכנת עוגת קפה, אגוזים ודבש:

רגע לפני: מתכון לעוגת דבש עם קפה ואגוזים טעימה שמכינים בשיטת "לערבב ולתנור" עם מרכיבים זמינים ופשוטים.

• מחממים את התנור ל-165 מעלות.

• מערבבים את הביצים בקערה גדולה יחד עם הסוכר, הדבש, הקפה, הל, המלח, השמן, החלב והמים, עד לקבלת תערובת אחידה במרקם דליל.

• מוסיפים לתערובת את הקמח, האגוזים הטחונים, סודה לשתייה ואבקת אפייה וממשיכים לטרוף עד שהם נטמעים היטב.

• משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ויוצקים לתוכן את התערובת.

• מכניסים לאפייה למשך 30-35 דקות. העוגות מוכנות כשקיסם במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

• מצננים לחלוטין את העוגות, וניתן לאחסן אותן במקרר כשהן מכוסות היטב עד 6 ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר