לחמניות עם נקניקיה שילדים אוהבים
לחמניות עם נקניקיה שילדים אוהבים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג קמח לבן סוגת
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 3/4 כוס סוכר (170 גרם)
  • 2 כפיות מלח
  • 2/3 כוס שמן (160 מ"ל)
  • 3/4 1 כוסות מים (460 מ"ל)
  • נקניקיות סויה / בשריות
  • 1 ביצה
  • שומשום לפיזור

אופן הכנת לחמניות עם נקניקיה:

אאא

רגע לפני: מתכון לחמניות עם נקניקיה בפנים. כדאי להכפיל כמויות, הלחמניות נשמרות היטב בהקפאה וכיף לשלוף אותן ולפנק את הילדים בארוחה טעימה ומהירה.

מתכון ל-25 לחמניות קטנות.

• מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, ומוסיפים את השמן והמים בהדרגה. מעבדים ביד עד לקבלת בצק רך וגמיש. 

• מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך 30 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.

• מחלקים את הבצק ל-25 כדורים, ומגלגלים כל כדור לחבל ארוך. 

• מניחים בקצה כל חבל חצי נקניקיה ועוטפים בו את הנקניקיה. 

• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליה את הלחמניות במרווחים שווים. מניחים ללחמניות לתפוח במשך 30 דקות נוספות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ומכניסים לאפייה למשך 15-20 דקות, עד שהלחמניות זהובות ויפות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!