פסטה מוקרמת אפויה ברוטב עגבניות
פסטה מוקרמת אפויה ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(5 מנות):

  • 400 גרם פסטה מסוג 'פנה' קמח מלא
  • 3 עגבניות בינוניות
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 4 כדורי מוצרלה
  • 1/2 1 כוס עגבניות שרי
  • 3-4 עלי בזיליקום טריים

אופן הכנת פסטה מוקרמת ברוטב:

אאא

רגע לפני: מתכון מוצלח כל כך שכדאי לשמור בהישג יד ולשלוף כשרוצים להתפנק עם מנה טובה: מתכון לפסטה מוקרמת אפויה ברוטב אדום עדין עם עגבניות צלויות. 

 

• מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, נזהרים של תהיה רכה יותר מידי. מסירים מהאש ומסננים מנוזלים.

• במקביל, קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות.

• מחממים 5 כפות שמן זית בסיר, ומטגנים את העגבניות עד שהן מתחילות להתפרק.

• מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ופלפל שחור, מגביהים את הלהבה ומביאים את הרוטב לסף רתיחה.

• מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להתבשל יחד 3 דקות נוספות.

• מוסיפים לסיר הרוטב את השמנת המתוקה ו-3/4 מכמות גבינת הפרמזן המגוררת (שומרים מעט בצד לקישוט).ומערבבים עד שהרוטב מתעבה.

• מוסיפים את הפסטה המוכנה ומערבבים.

• מחממים את התנור ל-175 מעלות.

• חותכים לקוביות קטנות את כדורי המוצרלה, חוצים לשניים את עגבניות השרי ומוסיפים לסיר.

• קוצצים את עלי הבזיליקום, מוסיפים לסיר ומערבבים.

• משמנים היטב תבנית אפייה, גם את הדפנות, ויוצקים לתוכה את תערובת הפסטה.

• אופים במשך 25 דקות, עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.

• מפזרים מעל בזיליקום טרי וגבינה מגוררת. מגישים עם לחם שום קלוי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!