לכבוד שבת

מתכון לשבת: תבשיל עוף עם כרוב ופלפלים מאודים

מנה מפנקת ומחממת לב שמתאימה מאוד לשבת חורפית - סיר אחד גם לעיקרית וגם לתוספת: מתכון לתבשיל עוף עם כרוב ופלפלים מאודים, מתובל בפיקנטיות עדינה. מסוג המאכלים שאחרי הביס הראשון תוהים איך לא חשבנו על זה לבד? (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מנה לשבת: תבשיל עוף עם כרוב (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 שוקי עוף בינוניות
  • 1 ראש כרוב לבן
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 בצלים גדולים
  • 4 גזרים
  • 4 כפות שמן
  • 3 עלי דפנה
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1/2 כף פפריקה מעושנת
  • 2 כפות סוכר
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת תבשיל עוף עם כרוב ופלפלים:

רגע לפני: מנה מפנקת ומחממת לב שמתאימה מאוד לשבת חורפית - סיר אחד גם לעיקרית וגם לתוספת: תבשיל עוף עם כרוב ופלפלים מאודים, מתובל בפיקנטיות עדינה.

• פורסים לרצועות את הכרוב, הבצלים, הפלפלים.

• חותכים לעיגולים דקים את הגזרים וחוצים לשניים את העיגולים.

• מחממים את השמן בסיר רחב וגבוה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את גזר ומטגנים יחד במשך 2 דקות. מוסיפים את רצועות הכרוב, מכסים את הסיר ומאדים היטב את הכרוב עד שהוא מוריד מנפחו.

• מוסיפים את רצועות הפלפלים, עלי הדפנה, גרגרי הפלפל האנגלי והסוכר.

• יוצקים מעל שליש כוס מים, כדי שהירקות לא יתייבשו ומערבבים.

• מניחים מעל תערובת הירקות המאודים את שוקי העוף ומתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה מעושנת.

• מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 50 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר