• זמן הכנה50 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח מנופה
  • 1/2 קוביית שמרים טריים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן / 100 גרם חמאה או מרגרינה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 ביצה
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • למלית:
  • 3/4 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס סילאן
  • ביצה טרופה להברשה

אופן הכנת מאפה שמרים מיוחד:

אאא

רגע לפני: לכולנו נמאס ממשלוחי המנות הנדושים, שנראים כאילו יצאו מאותו מפעל. אז הנה מתכון לשני מאפי שמרים יפהפיים  ממולאים בממרח חלבה ביתי שייתנו טאצ' אישי מקסים למשלוח המנות שלכם. כמובן, ניתן למלא את המאפים בכל מילוי אהוב אחר, כמו שוקולד, ריבת אוכמניות או פרג.

מדריך וידאו מצולם, שלב אחרי שלב ל-15 מאפים.

• מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח ומפוררים לתוכו את קוביית השמרים.

• מוסיפים את הסוכר והשמן ומערבלים בעדינות.

• מוסיפים את הביצה, המלח והמים ומעבדים במיקסר עד לקבלת בצק אחיד ורך, אך לא דביק מידי.

• מכסים את הבצק ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• בזמן שהבצק תופח, מערבבים את הסילאן והטחינה עד שמתקבל ממרח, וזהו, גבירותיי ורבותיי, ממרח חלבה ביתי!

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מקמחים משטח עבודה, ועליו מחלקים את הבצק ל-15 כדורים. 

• מרדדים כל כדור לעלה עגול ומניחים במרכזו את מלית החלבה. מהדקים את הקצוות ומגלגלים לכדור ממולא.

• משטחים בזהירות כל כדור ממולא לדסקית עבה מוסדרים את העיגולים השטוחים בתבנית.

• בעזרת סכין גלגלת, מחלקים כל עיגול ל-4 רבעים ואז ל-8 חלקים (ראו בווידאו). 

• מסובבים כל חלק חצי סיבוב וכך נוצר פרח.

• מורחים את פרחי הבצק בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות, עד להזהבה.

• מעבירים את המאפים למגש מעוצב ומשגרים משלוח מנות מושקע ומרשים לאנשים שאתם אוהבים באמת. 

פורים שמח!

>> הקליקו למתכונים מדהימים נוספים