מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות בשר צפון אפריקאיות ורוטב עגבניות

המתאבן שמזמן נחשב לארוחה מלאה, עכשיו בגרסה הצפון-אפריקאית: מתכון לקציצות בשר בתיבול עשיר ורוטב עגבניות עסיסי שטעים להגיש לצד קוסקוס או אורז לבן עשוי היטב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קציצות בשר בתיבול עשיר ורוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם בשר טחון
  • 1/2 1 כוסות קוביות לחם שנשאר מאתמול
  • 1 כוס מים
  • 1 ביצה גדולה
  • 4 שיני שום
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • שמן לטיגון
  • לרוטב:
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 1 בצל לבן גדול
  • 3 שיני שום
  • קמצוץ חוטי זעפרן
  • 1/4 כפית קינמון
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כוסות ציר מרק עוף / מרק ירקות / מים

אופן הכנת קציצות בתיבול עשיר ורוטב עגבניות:

רגע לפני: המתאבן שמזמן נחשב לארוחה מלאה, עכשיו בגרסה הצפון-אפריקאית: מתכון לקציצות בשר בתיבול עשיר ורוטב עגבניות עסיסי. הקציצות מכילות מגוון תבלינים, ניתן להוסיף/להפחית לפי הטעם.

הכנת הקציצות:
• משרים את קוביות הלחם במים בקערה קטנה, למשך 5 דקות. מוציאים וסוחטים היטב.

• מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון, הלחם והביצה. כותשים את השום ומוסיפים לתערובת, מתבלים באגוז מוסקט, כורכום, כמון, פפריקה מתוקה וחריפה, ציפורן, מלח ופלפל שחור. לשים בידיים.

• מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הירוק ומערבבים היטב.

• יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומקמחים קלות כל כדור.

• מחממים במחבת שמן בגובה חצי ס"מ ומטגנים את כדורי הבשר על אש בינונית-גבוהה במשך 2 דקות, עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג.

הכנת הרוטב:
• קוצצים את הבצלים וכותשים את השום.

• מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד לריכוך במשך 5 דקות על אש בינונית.

• מוסיפים את השום, רסק העגבניות, הקינמון והזעפרן ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ונותנים לרוטב להתבשל במשך 2 דקות.

• מוסיפים את ציר המרק או המים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 5 דקות.

רגע האיחוד:
• מוסיפים את כדורי הבשר לסיר עם הרוטב ומכסים. מבשלים במשך 20 דקות על אש בינונית, עד שהכדורים מתרככים.

• מגישים עם קוסקוס או אורז לבן ומפזרים מעל תערובת עשבי תיבול קצוצים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר