פרגיות במרינדה וציפוי אגוזים פריך
פרגיות במרינדה וציפוי אגוזים פריך (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 6-8 פרגיות
  • 4 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום
  • עלים מענף תימין אחד
  • קמצוץ צ׳ילי גרוס יבש
  • מלח
  • לציפוי הפריך:
  • 1/2 כוס פירורים זהובים
  • חופן קשיו
  • חופן אגוזי לוז
  • 1 כפית שטוחה מלח גס

אופן הכנת פרגיות פריכות במרינדה:

אאא

רגע לפני: מנה עיקרית מיוחדת לשולחן הפורים, בלי מאמץ: מתכון לפרגיות במרינדת שום ותימין וציפוי אגוזים פריך פיקנטי ומתפצח. ההתעסקות כולה מסתכמת בכתישת השום וצליית הפרגיות, משם, תנו למרינדה ולתנור לעשות את העבודה.

• כותשים את שיני השום וקוצצים את עלי התימין.

• מערבבים בכלי קטן את השמן, השום הכתוש, הצ'ילי, התימין וקורטוב מלח, ומצפים היטב את הפרגיות בתערובת. משרים למשך שעתיים.

• לאחר ההשריה, מחממים מחבת פסים וצולים בה את הפרגיות במשך 4 דקות מכל צד.

• מעבירים את הפרגיות לתבנית חסינת אש.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• הכנת הקראסט: טוחנים גס את הקשיו ואגוזי הלוז בפולסים קצרים במעבד מזון עם להב פלדה, ומערבבים יחד עם פירורי הלחם והמלח הגס.

• מפזרים את תערובת הקראסט מעל הפרגיות.

• אופים במשך 15 דקות, עד שהפרגיות מקבלות גוון זהוב-שחום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!