דלעת ערמונים במילוי בשר וחמוציות
דלעת ערמונים במילוי בשר וחמוציות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 6 דלעת ערמונים
  • 500 גרם בשר טחון
  • 100 גרם חמוציות
  • 1 ביצה
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית הל
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כף תימין
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כוס אגוזי מלך שבורים גס
  • שמן זית לזילוף
  • 1/2 כוס טחינה מתובלת ומוכנה להקרמה (לא חובה)

אופן הכנת דלעת ערמונים במילוי בשר וחמוציות:

אאא

רגע לפני: היא קטנה ומתוקה וטעמה הוא שילוב של תפוח אדמה וערמונים, ובעיקר נמצאת כעת בשיאה: מתכון לדלעת ערמונים במילוי בשר וחמוציות - מנת פתיחה יפה לשולחן החג.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• חוצים את הדלעות לשני חצאים, מרוקנים מגרעינים וסיבים, מניחים על תבנית האפייה, מפזרים מעל חצאי הדלעת מעט מהתבלינים ושמן זית ואופים עד לריכוך.

• קוצצים את הבצל ומטגנים עד להשחמה, וכותשים את השום.

• מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם הביצה, הבצל המטוגן, השום הכתוש, החמוציות והתבלינים, עד לקבלת תערובת אחידה.

• מוציאים את חצאי הדלעת מהתנור, ממלאים את השקעים בתערובת הבשר ומחזירים לתנור למשך 30 דקות. אופציה לשדרוג המנה: לפני האפייה, מניחים 2-3 כפות טחינה מתובלת מוכנה על כל חצי דלעת, לקבלת מרקם מוקרם.

אופן ההגשה: מפזרים מעל חצי דלעת שברי אגוזי מלך, ומגישים חם לצד סלט ירוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!