ספגטי עם קציצות בשר ברוטב עגבניות
ספגטי עם קציצות בשר ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 חבילת ספגטי
  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 כפות פטרוזיליה יבשה
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 ביצה
  • 1/2 כף כמון
  • 1/4 כף פלפל שחור
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • לרוטב:
  • 6 עגבניות בשלות
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 6 שיני שום
  • קמצוץ כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כוסות מים
  • 3 כפות שמן

אופן הכנת ספגטי וקציצות בשר:

אאא

רגע לפני: כל ההכנה לוקחת פחות משעה, ויש לכם ארוחה מושלמת לכל המשפחה שאף אחד לא יצליח לסרב לה: מתכון לספגטי עם קציצות בשר ברוטב עגבניות עסיסי נהדר.

• מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ומניחים הצד.

• מניחים בקערה גדולה את הבשר הטחון, פירורי הלחם, הפטרוזיליה הקצוצה, הביצה, 3 כפות שמן, ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור. לשים היטב במשך 8 דקות ומניחים בצד, לספיגת טעמים.

• הכנת הרוטב: כותשים את שיני השום ומגרדים את העגבניות. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בזהירות את השום, וכשעולה מעט ריח, מוסיפים מיד את העגבניות המגורדות ורסק העגבניות.

• מתבלים את הרוטב, מערבבים ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. 

• יוצרים כדורים בגודל שווה מעיסת הבשר ומורידים לסיר עם הרוטב. מבשלים יחד במשך במשך 25 דקות בסיר מכוסה.

• מניחים מהספגטי המבושל בצלחת, ועליו מספר כדורי בשר ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!