קינוח שקדים מצופים שוקולד
קינוח שקדים מצופים שוקולד (צילום: shutterstock)
אאא

מתכון לקינוח שקדים מצופים בשוקולד:

מרכיבים:

- 300 גרם שביבי שקדים מולבנים 

- 4 כפות ליקר שקדים (או כל ליקר אחר)

- 100 גרם אבקת סוכר

- 150 גרם שוקולד מריר איכותי

אופן ההכנה:

• מערבבים בקערה את שביבי השקדים והליקר. משהים למשך 5 דקות ומסננים היטב מנוזלים.

• מפזרים את השקדים על נייר אפייה ומנפים מעל את אבקת הסוכר.

• ממיסים את השוקולד בשיטת בן מארי (סיר קטן בתוך סיר גדול מלא מים רותחים), עד לקבלת נוזל שוקולדי.

• מוסיפים לשוקולד המומס את השקדים ומערבבים היטב.

• בעזרת כף יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 

• שומרים בקירור ומגישים קר.

מתכון למוס ערמונים ושברי מרנג:

מרכיבים:

- 150 גרם ערמונים משקית וואקום

- 1 מיכל ריץ'

- 1 סוכר וניל

אופן ההכנה:

• טוחנים בבלנדר את הערמונים למחית.

• מקציפים במיקסר את הריץ' יחד עם סוכר הווניל.

• כשהריץ' מתייצב, מוסיפים לתוכו את מחית הערמונים.

• מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים את המוס לכלים אישיים. 

• לקישוט: שוברים 10 נשיקות מרנג מעל המוס, ומגישים לצד פרוסות קיווי. 

>> למתכון נשיקות מרנג (בפסח, החליפו את צבע המאכל בכפית גרידת לימון)

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!