מתכונים לפסח 2016

מתכון לפבלובה עם קצפת ופירות מרשימה וקלה להכנה

קינוח מרשים ויפהפה שנראה מסובך להכנה, אבל אם תציצו בהוראות, תגלו שמדובר בתהליך פשוט וקל, והתוצאה נהדרת וטעימה: מתכון לפבלובה עם קצפת ופירות (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פבלובה עם קצפת ופירות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • לבסיס המרנג:
  • 4 חלבונים
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1 כפית גרידת לימון
  • לקצפת: 375 מ"ל שמנת מתוקה
  • לעיטור הפירות: תותים, קיווי, מנגו וכל פרי אחר שתבחרו

אופן הכנת פבלובה:

רגע לפני: קינוח מרשים ויפהפה שנראה מסובך להכנה, אבל אם תציצו בהוראות, תגלו שמדובר בתהליך פשוט וקל, והתוצאה נהדרת וטעימה: מתכון לפבלובה עם קצפת ופירות.

שימו לב, ניתן לשמור את בסיס המרנג לפבלובה כשהוא ללא מילוי, עד 3 ימים במקרר כשהוא עטוף היטב. את הפבלובה עצמה מומלץ להרכיב כמה שיותר סמוך להגשתה.

הכנת בסיס המרנג:
• מחממים את התנור ל-100 מעלות.

• מקציפים במיקסר את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

• מוסיפים את גרידת הלימון לקצפת בתנועות קיפול, וממלאים שק זילוף בקצפת.

• את הפבלובה אפשר להגיש כמנות אישיות או כמנה אחרונה קולקטיבית. אם בחרתם באפשרות הראשונה, סמנו עיגול גדול במרכז נייר אפייה, אם בחרתם באופציה ב', סמנו 6 עיגולים קטנים בגודל שווה על נייר אפייה.

• מזלפים את הקצפת בתוך העיגולים, ויוצרים שקע באמצע, כעין קערה, עם שוליים עבים. משקיענים יכולים לזלף שוליים מדוגמים בעזרת הצנטר.

• אופים את המרנג במשך שעתיים, עד שמרנג מתקשה. מוציאים ומקררים.

רגע האיחוד:
• כשהמרנג קר, מקציפים היטב שמנת מתוקה, ממלאים את שקע/שקעי הפבלובה ומעטרים בפרוסות פירות טריים.

• מגישים מיד. אם בחרתם להגיש פבלובה מרכזית, ניתן לפרוס כמו עוגה ולהגיש משולשים,

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר