ספיישל ראש השנה

מתכון לצלי כתף מצופה שקדים ברוטב יין ודבש

הרמוניית טעמים חגיגית לשולחן החג המתקרב, והפעם כדאי להיערך מראש עם מנות שמתאימות לחג שנמשך יומיים: מתכון לצלי בקר מצופה שקדים ברוטב יין ודבש (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
חגיגי. צלי בקר מצופה שקדים ברוטב יין ודבש (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 נתח בשר כתף שלם (מס׳ 5) במשקל 1.5 ק"ג
  • 2 כוסות יין אדום
  • 10 שיני שום
  • 4 כפות דבש
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 1 ענף רוזמרין טרי
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת צלי כתף חגיגי:

רגע לפני: הרמוניית טעמים חגיגית לשולחן החג המתקרב, והפעם כדאי להיערך מראש עם מנות שמתאימות לחג שנמשך יומיים: מתכון לצלי בקר מצופה שקדים ברוטב יין ודבש.

• מחממים את התנור ל-200 מעלות.

• מניחים את נתח הבשר בשלמותו בתבנית חסינת אש, מורחים את הבשר בדבש, יוצקים את היין, מפזרים את שיני השום כשהן שלמות בקליפתן בתבנית ומתבלים במלח ופלפל שחור.

• מפזרים מעל הבשר את השקדים הטחונים.

• מכסים את התבנית בנייר אפייה, ומעליו 3 מכסים את התבנית ב-3 שכבות של נייר כסף. מהדקים היטב בצדדים.

• אופים במשך שעתיים וחצי, עד לקבלת נתח בשר נימוח ועשוי היטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר