תפוחי אדמה ממולאים באפייה כפולה
תפוחי אדמה ממולאים באפייה כפולה (צילום: shutterstock)
אאא

מתכון לתפוחי אדמה ממולאים באפייה כפולה

מתכון מעט מושקע למי שהמדורה שלו קרובה לבית, והוא לא מוותר על הסטייל. את תפוחי האדמה אופים כאן באפייה כפולה, והתפקיד של המדורה בסיפור הזה הוא להיות שם ברקע, כשאוכלים אותם.

מרכיבים:

5 תפוחי אדמה בגודל שווה - חשוב מאוד.
1 בצל
2 שיני שום
1 גביע שמנת חמוצה
1 כף פפריקה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

• מחממים את התנור ל-200 מעלות.

• קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.

• אופים את תפוחי האדמה במשך כשעה עד לריכוך.

• מוציאים מהתנור, מצננים, וחוצים לשניים את תפוחי האדמה. בעזרת כף, מרוקנים את תפוחי האדמה, כך שיישארו סירות מילוי מקליפות עם מעט 'בשר' עליהן.

• את התוכן מעבירים לקערה, מועכים לפירה ומערבבים עם הבצל המטוגן והשמנת, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

• ממלאים את סירות תפוחי האדמה בתערובת, ומכניסים לאפייה חוזרת למשך 10 דקות.

מתכון לחצאי תפוחי אדמה מתובלים בפיקנטיות

המנה שמכניסה קצת פלפל לקרטושקעס. את תפוחי אדמה צולים במדורה, אך את התיבול צריך להכין מראש בבית.

מרכיבים:

6 תפוחי אדמה לאפייה
1 בצל בינוני
50 גרם חמאה או שמן
1/4 כוס סלרי קצוץ
1 כף אורגנו
1/2 כפית אבקת שום
מלח ופלפל שחור
נייר כסף

אופן ההכנה:

• חוצים לאורך כל תפוח אדמה, אך לא עד הסוף, ופורסים את הבצל לפרוסות דקות.

• מחממים את החמאה או השמן במחבת, ומטגנים את הסלרי הקצוץ. מתבלים באורגנו, אבקת שום, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומסירים מהאש.

• חותכים ריבועי נייר כסף, ומניחים במרכז כל אחד תפוח אדמה. 

• דוחפים בחריץ שנוצר 1-2 פרוסות בצל, ויוצקים מעל כל אחד מרוטב התבלינים.

• עוטפים היטב כל תפוח האדמה ומניחים בשולי המדורה, על הגחלים, למשך שעה.

 מתכון לתפוחי אדמה במדורה 

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

לא היינו משחררים אתכם בלי מתכון לתפוחי אדמה במדורה, בלי תיבול מיוחד אך עם מגוון הצעות לתוספות טעימות. כי אין כמו תפוח אדמה לוהט כדי להרגיש ל"ג בעומר.

 

 (צילום: shutterstock)
תפוחי אדמה במדורה (צילום: shutterstock)

 

מרכיבים:

תפוחי אדמה - כמה שרוצים
נייר כסף
תוספות: מלח, שמנת חמוצה, חמאה, בצל מטוגן, בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

• שוטפים היטב את תפוחי האדמה.

• עוטפים כל תפוח אדמה בנייר כסף.

• מניחים בשולי המדורה, על הגחלים, למשך שעה, עד להתרככות.

• מוציאים בזהירות, מסירים את נייר הכסף, חוצים לשניים ואוכלים את התוך בכפית עם כל תוספת שאוהבים.