כנפיים צלויות בג'ינג'ר ודבש
כנפיים צלויות בג'ינג'ר ודבש (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1 ק"ג כנפי עוף (בערך 25 יחידות)
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • 5 כפות דבש
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 פלפל צ'ילי אדום
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • 5 גבעולי תימין - רק העלים

אופן הכנת כנפיים במרינדה פיקנטית:

אאא

רגע לפני: מערבבים, טובלים וצולים: מתכון לכנפיים צלויות במרינדה פיקנטית של ג'ינג'ר ודבש שעוטפת את העוף בטעם נהדר כל כך שאי אפשר להפסיק לאכול. הכי טעים להגיש עם צי'פס.

• קוצצים את הבצל הירוק, פורסים את הפלפל לעיגולים ומגרדים את שורש הג'ינגר. מערבבים בקערה יחד עם עלי התימין, הדבש ורוטב הסויה - עד לקבלת מרינדה סמיכה ודביקה.

• משטחים את הכנפיים על תבנית רחבה בשכבה אחת, ויוצקים מעל את המרינדה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים עד 24 שעות - וכל המרבה הרי זה משובח. וטעים. ורך. ונימוח.

• לפני הצלייה, משאירים את הכנפיים לנוח מחוץ למקרר כדי שיהיו בטמפרטורת החדר.

• מחממים היטב מחבת פסים, וצולים את הכנפיים במשך 15-20 דקות. מידי פעם הופכים, עד שהכנפיים משחימות ועסיס נוטף מהן. כדאי לתת לכנפיים פיניש אחרון בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 10-15 דקות נוספות.

>> מתכון להכנת הצ'יפס המושלם 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!