פיצה איטלקית ובצק קל להכנה
פיצה איטלקית ובצק קל להכנה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 9 כוסות קמח לחם
  • 90 גרם שמרים טריים
  • 3 כפיות מלח
  • 6 כפות סוכר
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 כוסות + 6 כפות מים
  • לרוטב העגבניות:
  • 8 עגבניות
  • 10 שיני שום
  • 8 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפיות סוכר
  • 4 כפיות מלח
  • 4 כפיות אורגנו יבש
  • גבינה קשה מגורדת מכל סוג שרוצים
  • תוספות לבחירה: זיתים, פטריות, תירס, גמבה וכו'

אופן הכנת פיצה:

אאא

רגע לפני: מתכון לפיצה איטלקית אמיתית עם בצק קל שמוכן תוך 30 דקות, כולל התפחה, ורוטב עגבניות קלאסי בטעם ביתי מושלם שמעליו אפשר לפזר מגוון תוספות שאוהבים.

• מערבבים בקערה את הקמח (לאחר ניפוי), השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והמים, ומעבדים היטב עד לקבלת כדור בצק רך וגמיש.

• משמנים קלות את הבצק, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה למשך חצי שעה, במקום חמים.

• במקביל, מכינים את הרוטב: מחממים במחבת מעט שמן זית, מקלפים וקוצצים את העגבניות, כותשים את השום ומעבירים למחבת. מבשלים 4 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים, ומבשלים עד לקבלת רוטב אחיד. מסירים מהאש.

• מחממים את התנור ל-225 מעלות.

• מרדדים את הבצק ל-3 עיגולים שווים, משאירים שוליים מעט יותר מהמרכז, ומברישים את השוליים במעט שמן זית.

• מורחים על שלוש הפיצות את רוטב העגבניות, מפזרים מעל את התוספות שבחרתם ומכניסים לאפייה בנפרד, עד שהפיצות מקבלות גוון שחום יפה. 

הגשה: מניחים את הפיצה כשהיא חמה על מגש עץ, ומשאירים את נייר האפייה החרוך מעט כדי לתת טאצ' כפרי למנה.