מנת סלמון פיקנטית לצד פירה קרמי
מנת סלמון פיקנטית לצד פירה קרמי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 6 נתחי סלמון
  • 3 שיני שום
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 1 כפות שמן
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • לפירה:
  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 1/2 1 כפות מלח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום
  • קורט פלפל שחור טרי

אופן הכנת סלמון פיקנטי ופירה:

אאא

רגע לפני: ארוחה משפחתית קיצית וקלילה עם מינימום עבודה ומקסימום טעם: מתכון לסלמון פיקנטי ופירה תפוחי אדמה נימוח וקרמי - הרמוניה נהדרת של טעמים וניחוחות.

• מחממים את התנור ל-220 מעלות.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בנדיבות.

• כותשים את השום ומערבבים בכלי יחד עם רוטב הסויה, הדבש, השמן והג'ינג'ר.

• מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית.

• יוצקים כפית מתערובת הסויה על כל נתח סלמון, ובעזרת גב הכפית מצפים את הדג בזיגוג.

• אופים במשך 8 דקות. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל הנתחים את השומשום, ומחזירים לתנור למשך 1-2 דקות נוספות, עד שהסלמון משחים היטב.

הכנת הפירה:
• מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים גסים ומעבירים לסיר. מכסים במים קרים, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה.

• מנמיכים לאש בינונית, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים במשך כרבע שעה, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. שומרים כוס אחת ממי הבישול, ואת השאר שופכים.

• במקביל, כותשים את שיני השום. מחממים את השמן בסיר קטן נפרד, ומטגנים בו את השום על אש נמוכה מאוד במשך 20 דקות, עד שהשום מקבל גוון זהוב עמוק. מסירים את השום מהסיר.

• יוצקים את השמן על תפוחי האדמה, מתבלים במלח וקורט פלפל שחור ומועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים בהדרגה ממי הבישול, כף בכל פעם, כדי לרכך את המחית.

הגשה: בחרו בכלים בגוון קר, כמו כחול או ירוק, שיהוו ניגוד לצבעים העזים של המנה. מסדרים בכל צלחת נתח סלמון ומספר כפות מהפירה. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומגישים חם.