המרענן הרשמי: פסטה ברוטב פסטו
המרענן הרשמי: פסטה ברוטב פסטו (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 670 פסטה ספגטי
  • 4 שיני שום
  • 1/2 4 כוסות עלי בזיליקום טרי
  • 3/4 כוס צנוברים
  • 75 גרם גבינת פרמזן
  • 1 כוס שמן זית
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 1 כפית פלפל שחור

אופן הכנת פסטה ברוטב פסטו:

אאא

רגע לפני: מנה מרעננת ומתבקשת כל כך שיוצרת שידוך מושלם בין שני מאכלי הדגל האיטלקיים: מתכון לפסטה ברוטב פסטו שאפשר להגיש חם או קר, כמנה עיקרית קלילה או כתוספת טעימה.

• הכנת רוטב הפסטו: במעבד מזון, טוחנים יחד את עלי הבזיליקום עם הצנוברים, גבינת הפרמזן, המלח והפלפל, עד לקבלת תערובת גסה. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית, עד לקבלת מרקם חלק.

• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

• בתום הבישול, מסננים את הפסטה ושומרים בצד כוס ממי הבישול.

• מאחדים בכלי את הפסטה והפסטו, ומערבבים היטב. אם התערובת סמיכה מידי, מוסיפים מעט ממי הבישול.

הגשה: מגישים חם או קר. בוחרים בצלחת בהירה, עדיף לבנה, שתדגיש את הצבע הירוק המרענן של המנה, ועליה מניחים את הפסטה, במרכז. מפזרים סביב חצאי עגבניות שרי ומעט מרוטב הפסטו.